donderdag 28 februari 2013

Letterbak update

Vandaag 1 maart is het tijd voor de update van de letterbak SAL. Ik heb het eerste rijtje af.... Mijn doel is om bij de volgende update het eerste alfabet af te hebben. Als het niet zulk mooi weer gaat worden moet het lukken, anders hoop ik toch wel veel naar buiten te kunnen. Het zijn 13 draadjes per cm. Ik borduur kruissteekjes over 2 draadjes met 2 draads DMC garen nr 321 en de buitenlijntjes stop ik door met 1 draadje DMC 326. Ik wil er een echte letterbak van maken. En ben begonnen met een alfabet uit het boek van Valerie Lejeune, Repertoire de Alphabets. Hierin staan alfabets van 4 kruisjes hoog t/m 60 kruisjes hoog. Verder heb ik in de loop van de tijd veel patroontjes verzameld op mijn Pinterest en ben in het bezit van de boeken van Marie Suarez(blog) en een paar prachtige boeken van Veronique Maillard Ik kan dus voorlopig vooruit




zondag 24 februari 2013

Delftsblauwe tegeltjes

Naast het vullen van de letterbak ben ik met nog een borduurseltje begonnen(ik had er ook 2 afgemaakt). Ik zag op Pinterest afbeeldingen van de delftsblauwe tegeltjes en daar ben ik op door gaan zoeken en ik kwam terecht bij Hetti . Zij heeft vorig jaar hiermee een SAL gedaan. Ik vind ze zo leuk en ben begonnen met kleur 121 van DMC gemeleerd blauw en op een van de lappen die ik op de rommelmarkt heb gevonden.



dinsdag 19 februari 2013

Ik ben begonnen

Met de letterbak SAL die door de borduurvrouw is gestart. De letterbak heb ik bij de kringloop vandaan en de bakjes zijn 3 x 4 cm en 3 x 6 cm en zijn dus vrij klein. Mijn borduurstof komt van de rommelmarkt, ergens onder een kraam lag een hele stapel lappen, ik denk bij elkaar een meter of 8 voor wel € 8,- daar heb ik dus niet lang over getwijfelt. Het zijn 13 draadjes per cm. Ik borduur kruissteekjes over 2 draadjes met 2 draads DMC garen nr 321 en de buitenlijntjes stop ik door met 1 draadje DMC 326. Ik wil er een echte letterbak van maken. En ben begonnen met een alfabet uit het boek van Valerie Lejeune, Repertoire de Alphabets. Hierin staan alfabets van 4 kruisjes hoog t/m 60 kruisjes hoog. Verder heb ik in de loop van de tijd veel patroontjes verzameld op mijn Pinterest en ben in het bezit van de boeken van Marie Suarez(blog) en een paar prachtige boeken van Veronique Maillard Ik kan dus voorlopig vooruit.


.

zaterdag 16 februari 2013

"1905 JHA Sampler"

Hij is af de 1905 JHA Sampler van atelier Soed Idee En wat was die leuk om te maken en goed bij te houden door de 2 wekelijkse update van patroondelen. Ik was gisteren bij de action en daar lagen dienbladen en dat leek me een gaaf idee om hem daarin op te hangen. Thuis gekomen bleken de maten ook nog ongeveer te passen dus het lappie snel afgemaakt met de doorstopranden het dienblad nog even een likkie verf gegeven, want daar is de action minder goed in. En mijn Sampler is af en hij kan aan de muur.



donderdag 14 februari 2013

Handwerkbeurs Zwolle

Ik ben vandaag naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest, heerlijk een dagje kijken naar en voelen aan allemaal mooie spullen. Het was wel pittig druk vond ik. Er was veel op het gebied van borduren en quilten en wolletjes. Gelukkig een aantal hele mooie spullen gevonden, zoals dit oude doosje van Anchor gevuld met 12 strengetjes rode katoen, het doosje alleen al...


Een prachtig boek van Valerie Lejeune vol met alfabets, ik heb echt een lettertic, van alfabets heb en kan ik nooit genoeg krijgen. De hoogte van de letters varieert van 4 tot 60 kruisjes. Ideaal voor de letterbak.



Een prachtig boek van Francoise Luthier-Dieuzaide vol met projectjes op het gebied van naaien en handwerken Een beetje in de stijl van Marie Suares.



En deze monogrammen met mijn initialen CH bij een kraam met allemaal oude handwerkspullen, ze hadden ook een hele serie koperen stencils met intialen , ik heb nog hevig staan twijfelen.

Een prachtig boek L`atelier de la Brodeuse , met veel kartonage en stofjes en borduurpatroontjes.

Nog een prachtig boek met rood frans borduurwerk vol met patronen en alfabets


En nog 2 leuke zomerse borduurpatronen uit Duitsland, heerlijk om van de zomer buiten te gaan zitten borduren. De hartjes zijn net randjes van verschillende patonen die aan elkaar geplakt zijn en in de vorm van een hartje gegoten.



Ik heb een heerlijk dag gehad en kwam heel onverwachts ook nog mijn oudste zus Ietje tegen op de beurs. Ik wist niet dat ze ook zou komen, en dan is het heel bijzonder als je elkaar tegen het lijf loop in die drukte. Ik kan voorlopig weer flink vooruit.

dinsdag 12 februari 2013

En dit is het geworden.....

De SAL van Jeanny. Ik heb er geen tasje van gemaakt, maar een open rand omheen gemaakt, bovenin een stokje voor de stevigheid en zo kan die aan een hangertje of gewoon op een stapeltje. Het is nog wel een heel klein stapeltje maar dat gaat zeker veranderen. Bedankt Jeanny dat je me zo fijn aan het werk gezet hebt, het was erg leuk om te doen en smaakt absoluut naar meer.

vrijdag 8 februari 2013

Hier wordt ik helemaal blij van

Een bakje vol met "lekkers". Vorig jaar was ik op de handwerkbeurs en daar heb ik toen zulke leuke spulletjes gekocht, er zitten er nog steeds een aantal van in dit bakje. Er is het èèn en ander gebruikt er is wat bijgekomen, het wordt weer eens opgepakt en weer terug gelegd, het is gewoon heerlijk om te hebben. Aanstaande week is er weer de handwerkbeurs in Zwolle en ik ga er weer een dagje struinen, voelen en kijken, ideeën opdoen, luisteren naar mensen, kijken naar passies en genieten. Ik ben heel benieuwd waar ik mee thuis ga komen.

vrijdag 1 februari 2013

Dit is waar ik mee bezig ben

De SAL van Jeanny hierbij hebben we vandaag het laatste deel ontvangen en deze is dan ook bijna af.
 
 
De SAL van Atelier Soed Idee Deze begint al aardig op te schieten, elke 2 weken huiswerk.
 
 
De Romantic Sampler Ik zag dit patroon pas na dat een SAL was en heb het patroon besteld en ben er mee bezig met Blomstergarn

Letterbak

Ik was vandaag bij Het GOED in Emmeloord en daar kwam ik deze prachtige letterbak tegen. Het leek me een goed moment om te starten met een blog voor andere maaksels dan scrap. Vanaf nu komen hier mijn borduursels op dit blog om te beginnen met het invullen van de letterbak met kleine borduurlapjes, echt klein, want de kleinste vakjes zijn 3 x 4 cm. op het blog van de borduurvrouw staan heel veel patroontjes en er zijn met haar een heleboel mensen die een letterbak gaan opvullen met borduurseltjes. En ik ga ook een poging wagen. Ik ga letters borduren en af en toe een randje of een bloemetje, met kleur 321 van DMC